Loading...

Litt historie om Fiskebrygga

I sentrum av Arendal finner du vår tradisjonsrike fiskebutikk, som er en av Arendals eldste bedrifter. Det hele startet en gang i 1887 da Fredrik Pedersen begynte å selge fisk innerst i pollen fra sine 2 sinkbaljer. Der måtte fiskehandlerne slå floker for å holde varmen. De solgte for det meste makrell på sommeren og sild på vinteren mens de ventet på juletorsken. Fiskehandlerne Pedersen var de eneste som overlevde i den industrien og fikk etter hvert bygge "Brygga" som står her i dag.

Etter hvert utviklet vareutvalget seg også. De fikk inn flere typer fisk, og til jul laget de også lutefisk. Butikken på den andre siden av gaten solgte lettsaltet torsk, og så lojale som de var på den tiden så kunne de derfor ikke ha det på "Brygga".

Monica Larsen Strømsland, som i dag eier og driver Fiskebrygga, er femte generasjon fiskehandler på brygga. I 1994 var vi nok den siste bedriften som fikk kassaapparat. Inntil da hadde vi bare skuffer under disken med pengene i.

I 1995 ble parkeringsplassen gjort om til uterestaurant, noe som da innebar værforbehold. Vi også etterhvert bygd på en seksjon så vi fikk toalett til restauranten. Kjøl til butikken ble det også plass til, noe vi hadde klart oss uten frem til da. Påbygget ble bygd i samme stil, og malt med en gang, og blendet derfor veldig godt inn i det eksisterende bygget. Det få som kunne se at "Brygga" faktisk var blitt større.

I 2003 ble enda en seksjon satt opp, da fikk også fiskebutikken en ansiktsløftning. Nå er det ikke lenger floker og værforbehold, men derimot aircondition, duggfrisk drikke og mye god mat.

Fiskebutikken har et bredt utvalg fiskeprodukter – opp mot 25 forskjellige typer. Våre fiskevarer er alltid av høyeste kvalitet, og er tilberedt for hånd av oss i butikken. Med våre varer har du et stort utvalg, og det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage.

Vi har et bredt utvalg fersk fisk, fiskeretter og byens beste fiskekaker. Våre varer er egenprodusert, og det mest av det vi selger er produsert hos oss fra råstoff til ferdig vare. Våre mest populære produkter inkluderer ferske reker, salt torsk, sei, laks, røkelaks, gravlaks, kveite, fiskekaker, fiskepudding og fiskegrateng. Vi selger også ferdig Bacalao som kun skal varmes opp før den serveres.

Lokalprodusert og kortreist

Ikke siden krigen har det vært mer fokus på mat, og lokalprodusert mat er virkelig i vinden. Lokalprodusert mat appellerer til mange gjennom produksjonens miljøhensyn og produktenes høye kvalitet.Lokalprodusert mat er basert på småskalaproduksjon, og mange finner det derfor tiltalende å kunne støtte matproduksjonen i nærområdet. Det Norske folk har med andre ord fått øynene opp for at lokalprodusert mat er trygt, solidarisk og miljøvennlig.

Lokalprodusert mat gjør det lettere å etablere en sunn livsstil. Lokalprodusert mat uten tilsetningsstoffer gir kroppen alt den trenger av næring – samtidig som maten er ferskere og mer smakfull. I forhold til industrimat, har du med lokalprodusert mat en gjennomsiktig produksjonsprosess. Ikke minst fordi du på Fiskebrygga også får møte menneskene som har produsert maten. Benytt sjansen og still oss spørsmål. Når du kjøper lokalprodusert mat hos oss, vil du alltid vite hva du putter i munnen.

Hjemmelagde fiskekaker og makrellkaker

Fiskebryggas oppskrift på fiskekaker stammer fra Erna Henriksen, en eldre dame som drev det gamle fiskemat kjøkkenet i Arendal. Oppskriften holder vi tett til brystet, men kan røpe at de er både sunne og gode, og inneholder hele 80% fersk fisk!

Hva med å ta seg fem minutter seg på en benk midt i pollen, med en pose nystekte fiskekaker fra fiskebrygga? Nydelig!

Hjemmelagd Fiskegrateng

Vi lager også en himmelsk fiskegrateng! Dersom barna i utgangspunktet er skeptiske til fisk, anbefaler vi å prøve gratengen vår. Det er ingen tvil om at den er en superfavoritt blant barnefamilier! Ta gjerne turen innom for en smaksprøve!

Bilde

Trenden for øyeblikket går mot at flere og flere forbrukere bytter til lokalprodusert mat. Slow food-bevegelsen, som den ofte kalles, tar et oppgjør med våre klassiske matvaner, og setter spørsmålstegn ved standardisert masseproduksjon av mat. Lokalprodusert mat tilfredsstiller slow food-bevegelsens krav om å være god, mangfoldig, ren og rettferdig. Vi på Fiskebrygga har spesialisert oss på lokalprodusert mat, og kan tilby et omfattende utvalg. Har du spørsmål vedrørende lokalprodusert mat er det bare å ta kontakt. Velkommen til oss på brygga!

Bilder gjennom historien

Takk for din henvendelse,
vi tar kontakt innen kort tid!